Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 29 augusti 2018

Två kors i taket!

Det var sannerligen inte mycket som jag fick gehör för igår på kommunstyrelsesammanträdet, men när vi hållit på en timme och webbsändaren fortfarande inte kommit igång, så föreslog jag att vi skulle ha vår kaffepaus redan då och se om vi inte kunde få igång sändaren under pausen. 
Det fick jag faktiskt gehör för och när pausen var slut så fungerade sändaren. Så ni kan i alla fall följa andra halvlek i efterhand om ni vill eftersom det fungerar så - när det fungerar - att sändningen samtidigt spelas in som den pågår. 
Där kom det också in förslag om att upphandla ramavtal för VVS-arbeten åt kommunen, som t ex när en toastol går sönder. Så att kommunen då alltid har ett visst företag som man vänder sig till. Där fick jag också medhåll för att man inte borde ställa så höga krav att inte dom lokala företagarna inom branschen har möjlighet att vara med. 
Så dom av tjänstemännen föreslagna ska-kraven fick bakläxa och ska nu omarbetas så att det blir bättre möjligheter för lokala företagare att lämna in anbud och kamma hem jobb åt kommunen.
Se och hör HÄR och rita sen två kors i taket!
---------------------------- 
Som det står i Ölandspartiets valmanifest för 2018 - 2022: Vi vill verka för bättre utformade upphandlingar för att möjliggöra för våra egna företag att lämna in anbud och vinna hem uppdrag! 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar