Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 24 augusti 2018

Dubbla fel i inlägg. Och om att måla tristess och skavanker i de ljusaste färger.

Det blev två fel med inlägget om "ett dj-vla liv i kommunfullmäktige" som jag skrev i tisdags morgonen efter att det  utspelat sig. 
Det första felet var av tekniskt slag. Inlägget kom att hamna ovanpå en påannonsering till ovannämnda möte dagen innan och därmed kom det ju att se ut som om inlägget om vad som hänt på mötet publicerats redan innan mötet ägt rum. Felet är nu tillrättat och publiceringen är placerad rätt i tiden.
Nästa fel i inlägget är ett sakfel. Jag skrev i inlägget att nästa stadsvandring - till vilken jag inbjöd hela kommunfullmäktige - "är av samma slag". 
Det sistnämnda kom inte att stämma. Jag tänkte faktiskt till under tisdagen och bestämde mig för att inte verka "gnällig" under vandringen. När man vill förändra saker till det bättre bör man nog vara försiktig med att alltför tydligt peka på det negativa, då riskerar man att själv framstå som negativ - vilket kan bli helt fel. 
Alltså bestämde jag mig för att framställa såväl kommunledning som kommunens skavanker i den allra ljusaste dager - och det blev plötsligt en mycket roligare stadsvandring. 
En felvänd skylt vid busstationen som skulle peka mot toaletten men istället pekade ner mot hamnen blev plötsligt något positivt, för den kunde ju leda till att många som tänkt besöka toaletten istället fick en trevlig promenad ner till hamnen och tillfälle att se hur fint där är. Allt utmed vår stadsvandring blev på motsvarande sätt idel positivt. 
Frid och fröjd över vår exemplariskt skötta lilla stad, men sen kan ju medvandrarna naturligtvis tänka själva :-)
Lite ironi kan faktiskt piffa upp i en kommunalgrå trög verklighet. Och väcka fler medborgare att kräva behövlig ändring! 
Nya sådana små glada stadsvandringar blir det på lördag kl 18 och på söndag kl 12. Bra tillfälle för våra medborgare att se sådant som politikerna valt att blunda för. Och det är alldeles gratis att vara med. 
Kommentarer
Relaterade inlägg:
Nu blev det plötsligt ett dj-vla liv på kommunfullmäktige! - tisdag 21 augusti 2018
En förfinad variant av mobbning - söndag 19 augusti 2018
Lika lätt som att lära en katt att sitta på toaletten - lättframkomlig gångväg spolad - lördag 26 maj 2018
Passiv mobbning? Eller aktiv? - onsdag 23 maj 2018? Eller aktiv? - onsdag 23 maj 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar