Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 18 december 2018

EXTRA kommunfullmäktigemöte i eftermiddag om folkomröstning - en manipulation, iscensatt av vem?

Och i eftermiddag kl 16 ska det bli ett extra kommunfullmäktigemöte. Manipulerat* för  att besluta om att hålla en manipulerad*folkomröstning. 
Kan vi inte ha en folkomröstning om att avskaffa kommunfullmäktige och ersätta det med en med en förskoleklass? 
Eller i vart fall en folkomröstning om att vi ska ha nyval och få ersätta dagens beslutsfattare i Borgholms kommun med vettigare människor? 
Extramötet ska gå att följa direktsändning HÄR direkt efter att det har börjat kl 16.00 idag. 
*) Fotnot 1: Frågan om en eventuell folkomröstning skulle egentligen upp på kommunfullmäktiges bord vid förra fullmäktigesammanträdet men fick i sista stund ett eget extra sammanträde för att framstå som mer viktig - vilket får ses som ett sätt att manipulera osäkra ledamöter - och detta anpassat till när samma fråga skulle behandlas i Mörbylångas kommunfullmäktige. En manipulation iscensatt av vem?
**) Fotnot 2: En folkomröstning där man först under mer än ett halvårs tid av intensivt propagerande från specialanställde f d sparkade landshövdingen Stefan "Porrsurfarn" Carlsson poängterat att det handlar om tre alternativ och sedan plockar bort ett av dessa tre när detta visar sig vara populärt - nämligen alternativet med mer samarbete mellan kommunerna men ingen sammanslagning - får väl därigenom anses vara grovt manipulerad redan från början. 
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar