Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 2 december 2018

Varde ljus

Första adventshelgen inleddes i fredags i värsta höstrusket  med articifiell ljuständning i Borgholm. På slaget kl 16 tändes nämligen belysningen i julgranen och julbocken på på torget, i torgets övriga avlövade träd samt julbelysningen på Storgatan m m. Riktigt fint! Därtill blodröd fasadbelysning av Stadshuset. 
Iniativtagerskan till detta fredagens skådespel - hårfrisörskan Christina Edwardsson -  ska ha plus i kanten. 
Varde ljus, sa Christina.

Torget i fredags alldeles före kl 16.00.
Upplyst enbart av "stasilamporna" på sina höga stolpar

Torget i fredags alldeles efter kl 16.00
Dagen efter hälsade samma Christina Edwardsson i sin egenskap som gallerist välkommen till vernissage på sitt Galleri 13 i Borgholm. På Trädgårdsgatan med samma nummer. Och med en utställning med inte helt okända paret Lennart Sjögren och Eva Forsberg, bosatta i Haget vid Byxelkrok. När Christina slutligen lyckats samla den stora glöggdrickande publiken till tystnad och undrade om Lennart ville säga några ord, så blev svaret från den ödmjuke målande och välkände poeten från norra Öland ett distinkt: - NEJ! 
Tydligt svar från en person som egentligen inte behöver någon närmare presentation. Tänk om politiker kunde vara lika tydliga! 
Utställningen pågår till Trettondag jul.
Konstnärsparet med galleristen ett par trappsteg upp t h

Sjögren och Forsberg varvade på väggarna hos Galleri 13
Njut och ha en fin Första advent! 
Foto: Per Lublin 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar