Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 9 december 2018

Strandpromenaden som glömdes bort ska ritas in i aktuell detaljplan - beslutat vid Samhällsbyggnadsnämndens allra sista möte

I veckan har Samhällsbyggnadsnämnden haft sitt allra sista möte innan den ska ersättas av en ny nämnd med såväl annat namn, lite ändrade uppgifter som minskat antal ledamöter. Första timmen var öppen för allmänheten och hela den öppna delen av sammanträdet går att följa här. 
Det som var intressant under detta möte och som ni kan höra om HÄR var väl hur planförslaget för Solberga 3:1 - den sista obebyggda sjömarken mellan Borgholm och Köpingsvik - grundligt har förändrats efter den massiva kritiken från fastighetsägarna i trakten.  
Det visade sig dock att arkitekterna helt hade missat att rita in den av kommunfullmäktige sedan cirka tio år tillbaka beslutade strandpromenaden - vilket ledamoten Arne Sjögren (KD) förtjänstfullt och med full emfas påpekade och fick med till protokollet att denna skulle ritas in längs med stranden i den aktuella detaljplan som nu är på G.* 
Fem minuter väl värt att lyssna på! Klicka HÄR!
Med vänlig hälsning 
Per Lublin

*)   Fotnot:  En bidragande orsak till den långvariga "glömskan" med att förverkliga strandpromenaden mellan Borgholm och Köpingsvik som kommunfullmäktige beslutat om kan ju vara att det faktiskt var jag som den gången stod för förslaget.

Relaterat inlägg:    
Från kommunfullmäktige i måndags: Om stämningen i salen och påminnelse om en beslutad strandpromenad mellan Borgholm och Köpingsvik - lördag 24 november 2018
  Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar