Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 17 december 2018

Åter till i måndags: Medborgarförslagen avskaffas!



Kan inte riktigt släppa det bedrövliga kommunfullmäktigesammanträdet i måndags förra veckan. Det var ju inte bara Åkerboskolan som det sket sig med.
För jag måste ju också berätta om det skamliga beslutet mot våra medborgare som politikerna genomförde genom att avskaffa deras ovillkorliga rätt att väcka medborgarförslag - som fungerat i så många år. Men just så beslutades det tråkigt nog genom en ändring av reglementet. Medborgare som vill väcka förslag ska efter årsskiftet vara hänvisade till datorerna och de så kallade "e-förslagen" behöver få ett visst antal "gilla-klick" för att de alls ska tas upp till behandling. Dumheter! Och ett stort steg bakåt när det gäller medborgarnas möjligheter till inflytande!
Och sen tyckte jag nog att man gott kunde låta våra kommunmedborgarna i fortsättningen få komma in på Borgholms slott för halva entréavgiften nu när den höjdes till en hundring. Men så blev det inte.
Jag - och många kommunmedborgare med mig som redan varit på slottet ett antal gånget och sett de flesta av dess skrymslen och vrår - och dragit med oss dit åtskilliga gäster som varit hos oss på besök - lär nog inte bege oss dit fler gånger. 
Och sen återigen alla dessa "val" som kommunfullmäktige gjorde i måndags och valde in företrädare för samtliga partier - alltifrån halvnassar till de f d kommunisterna - i nämnder, kommunala bolagsstyrelser och fan vet vad! Och där absolut inga från Ölandspartiet fick komma med i något endaste sammanhang. Varigenom man grovt omyndigförklarade våra väljare! 
Så nog har jag att skriva om till förvaltningsrätten alltid! 
Hälsningar från en knappast sysslolös Per Lublin 
PS. Kan ju tillägga att samtliga som valdes till ordförandeposter naturligtvis var gubbar. Vad annat att vänta i Gubbholms kommun?
Relaterade inlägg:
Ilkos verkliga ansikte. Upprustningen av Åkerboskolan stoppad och tillbaka till ruta ett. Ilko som SD-kramare m m - fredag 14 december 2018  
Viktigt att behålla våra medborgares rätt att väcka medborgarförslag! - lördag 8 december 20118
Fredagsmys vid skrivmaskinen - lördag 15 december 2018 
Ytterligare fyra år med Gubbholms kommun??? - fredag 23 november 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar