Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 4 februari 2020

Investera våra pengar i Kalmar flygplats? Nej, far och flyg!

Är det verkligen vettigt att Region Kalmar län (f d landstinget) ska köpa in sig och bli hälftenägare av Kalmar flygplats? 
Beslut väntas av politikerna i regionfullmäktige nu på torsdag.
Regionen ska syssla med sjukvård och inte med flyg tycker många människor och det kan jag hålla med om - om man nu alls tycker att politiker är kompetenta till att få ha hand om något så viktigt som sjukvården. Vilket är tveksamt. 
Regionens andra huvuduppgift att pyssla med är som bekant den kollektiva trafiken inom regionen och den bedrivs lyckligtvis inte med flyg. Utan huvudsakligen genom det politikerstyrda KLT.
Att äga och driva flygplatser som den i Kalmar är knappast någon vinstaffär i en tid när flyget - och inte minst inrikesflyget - blir alltmer ifrågasatt. 
Samtidigt har möjligheterna att ta sig fram kollektivt påtagligt försämrats på  många håll i länet, inte minst här på Öland, där det är betydligt krångligare att ta sig kollektivt från Byxelkrok till Kalmar och hem igen (där flertalet resor måste beställas en dag i förväg) än tur och retur mellan Kalmar och Stockholm.
 När det gäller trafiken så vore det avsevärt bättre för våra medborgare om pengarna läggs på en förbättrad busstrafik i våra bygder istället för att de försvinner i ett flygplatsäventyr.
 Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar