Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 februari 2020

Som sig bör en fettisdag

Så här avslutades min kväll igår. Som sig bör en fettisdag med riktig hetvägg. Eller  fettisdagsbulle eller fastlagsbulle som jag föredrar att säga, eftersom det talar om vad det egentligen är. ”Semla” eller ”semla” säger inte lika mycket. 
På Åland, där man talar mer välvårdad svenska än någonstans i Sverige, säger man ”semla” om alla sort bullar, inklusive ”frallor”.
Den enda i år
Och som sig bör skall den intagas från en tallrik med varm mjölk och vara överströdd med lite malen kanel på locket. För övrigt enda gång på året som jag får i mig mjölk som den är. Annars är det endast i form av smör, ost eller andra mjölkprodukter.
Foto: Per Lublin
 Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar