Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 27 februari 2020

Inte hos NÅGON av Ölandskommunerna vill Makten ha debatt ...

Ölandsbladets förträfflige chefredaktör Peter Boström uttrycker i en ledarartikel i bladet idag sin besvikelse över den bristande debattlustan hos kommunfullmäktige i den kommun där han hör hemma, nämligen Mörbylånga kommun.
I synnerhet då hos det som han kallar ”majoriteten”, d v s den efter valet påhittade konstellation - som väljarna där inte hade en aning om före senaste valet - mellan några partier av sinsemellan helt olika färg som bara tillkommit för vissa politiker ska få sitta på höga positioner och ha den välavlönade ”makten”. 
"Majoriteten" struntar i det närmaste helt att ta debatt, skriver chefsredaktören i sin ledare med anledning av hanteringen i kommunfullmäktige av ett av de viktigaste ärendena som Mörbylånga kommun haft att hantera.  
Och lägger till: - Vi låter oss förstå att beslutet redan är taget, fullmäktige bara ett spel för gallerierna. 
Det är dock inte mycket bättre här i Gubbholms kommun, samma slags konstiga maktkonstellation som väljarna inte kunnat ens drömma om innan valet men som efter valet plötsligt blev ett överraskande faktum, samma maktfullkomlighet från den onaturliga "majoriteten" och samma ovilja till debatt från denna "majoritets" sida. Bara med den skillnaden gåsflockens kung i vår kommun oftast inte bara har sin ”majoritet” med sig, utan för det mesta är även  dom partier som utpekat sig själva som någon sorts ”opposition” (fast bara på låtsas) med på samma tåg. 
Det finns egentligen annan opposition värd namnet än Ölandspartiet, även om vi vid några få tillfällen har fått kristdemokraternas ende kommunfullmäktigeledamot med oss på vår linje.
Allt för ofta har man varit med om att få sina debattinlägg bemötta med total tystnad från de övriga partierna. Som om det kan finnas en uppgörelse om detta på förhand.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar