Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 6 februari 2020

Späckat i lördags

Späckat med roligheter var det i Rungården i lördags. Var nämligen där då och upplevde årets ”kommunpremiär” på jubileumsfirande Ölandsrevyn. Kompakt tempo hela tiden under dom båda timmarna och mycket skratt. 
Välbehövligt att skrattmusklerna fick vila lite under kaffepausen efter en monolog med Birger Wadsten där han sökte en tjänst på Försäkringskassan som bedömt att han kunde arbeta trots läkarintyg om motsatsen. 
Som vanligt var det många celebriteter som fick sina fiskar varma, bl a en viss amerikansk president och en viss landshövding i Kalmar, av vilka den senare under det gångna året hastigt åtvingades sluta - och i likhet med sin företrädare med samma efternamn fick ett eget nummer i Ölandsrevyn efter att ha fått sparken året innan. 
En annan sparkad storhet som förekom i revyn var f d jordbruksministern och riksdagsmannen Eskil Erlandsson med sin ”vikingasjuka”.  
Uppmärksammade i revyn var från Gubbholms kommun gubbarna Carl Malgerud, Eddie ForsmanIlko Corkovic och Joel Schäfer.  
Gissa vilka av dessa fyra som 
1) endast omnämns för att få förklarat att han inte är inte är en hund 
2) brukar vara ute och cykla och drar gärna en vals 
3) omnämns för att han gjort bort sig i kampanjen inför förra årets folkomröstning 
4) är ett fossil. 
Och så ska ni få gissa på vad bilden här under ska föreställa: 
a) Kommunfullmäktige i Gubbholms kommun  
b) Kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun  
c) Fårets dag 
Rätta svaren kommer här på bloggen måndag den 17 februari.  
Hämtat från Facebook
Själv behövde jag denna gång inte figurera i revyn, vilket jag väl får tolka som att jag under senaste år inte har gjort bort mig så där totalt. Får väl börja sträcka lite på mig.

En som verkligen i ordets rätta bemärkelse sträckte på sig uppe på scenen var revykungen och textförfattaren Jonas Rydeberg som ”simhopparen” i Kalmar. 
Fast längst på scen var förstås revyprimadonnan från norra Öland Caroline Johansson som ändå skickligt lyckades gestalta vår största kändis den fysiskt mycket lilla Greta Thunberg. 
Och för att nämna ytterligare en punkt ur det digra programmet så får det väl bli Ölandsspelet , där man börjar med tusen kronor låtsassedlar var, kastar tärning och tar kortlappar samt börjar på "GÅ" och går i mål på torget i Borgholm för att se vem som har mest pengar då och vinner spelet.  Fast när spelarna var nästan framme vid målet, så kunde ingen av dem betala inträdesavgiften till torget, så ingen kunde vinna!
Hämtat från Facebook
Summa summarum så är årets revy en fartfylld föreställning där åttamannaensemblen verkar ha lika roligt som publiken.
 Kommentarer

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar