Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.


Redaktionen för temadagar, namnsdagar och andra bemärkelsedagar tar sommarledigt under juli och fram till skolstart.
Så ni kära läsare får då själva hålla reda på vem som har namnsdag. Så att ni inte missar några mostrar, etc.
Under samma tid blir det heller inga inlägg under rubriken ”Godmorgon världen” utan det blir full koncentration på Öland!

torsdag 25 juni 2020

Gällivare- och Borgholmshäng

Gällivare långt uppe i Lappland har väl varit en glesbygdskommun som så många andra men med en gruva som viktig arbetsplats. Inte särskilt påverkad av coronan fram till nyligen.
Men så stängdes gruvan nyligen för underhållsreparation och in flögs en styrka på 800 pers som skulle utföra detta arbete. När dom var lediga så blev det att hänga på samhällets barer och serveringar med lite rajtan-tajtan tillsammans med bofast ortsbefolkning. 
Men bland dessa gästarbetare som hängde på barerna fanns de som bar på covid-19, så plötsligt nu i denna månad har det blivit ett stort utbrott av covid-19 i just Gällivare som satt samhället på coronakartan och lett till att begreppet ”gällivarehäng” fått en helt ny innebörd och inte längre handlar om hur man uppbär sina byxor utan hur man beter sig på barstolarna och sitter för nära varandra och glömmer bort coronan. 
Med tanke på allt rajtan-tajtan med våra tillströmmande besökare på vissa barer och serveringar i Borgholm under midsommarhelgen kanske även ”Borgholmshäng” kommer bli ett begrepp i framtiden. 

Vad gör våra kommunala myndigheter som har fått ansvaret? Vad gör dom när så många glömmer bort de grundläggande reglerna om avstånd när dom fått i sig några öl och stämningen är hög? Skiter dom i det, dom som ska se till efterlevnaden?
Foto: Kommunens webbkamera mot Östra delen av Storgatan i Borgholm
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka” R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar