Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 juni 2020

Lördagsgodiset: En norgeshistoria

Den här veckan får ni - i brist på bättre -hålla till godo med en norgeshistoria som lördagsgodis. Den handlar om en norsk statsminister som nu under coronatider bestämde att norrmän fritt skulle få åka till övriga Norden men inte Sverige. Utom till Gotland (där antalet smittade var färre än i fastlandssverige) till Gotland kunde dom få resa och komma tillbaka hem till Norge igen utan problem. Hur nu detta sistnämnda rent praktiskt skulle gå till. 
Vad den norska statsministern inte tänkt på var att den svenske statsministern Stefan Löfven just hade släppt alla reserestriktioner i Sverige och vips hade tusentals stockholmare åkt över till Gotland och tagit smittan med sig dit! 
Så nu har ändrat sig och beslutat att norrmännen inte heller fritt kan få åka till Gotland. Gör dom ändå det så sätts dom tio dagars karantän vid återkomsten till Norge precis som alla andra norrmän som varit i Sverige. 
Vet ni förresten vad som står i botten på en norsk ölflaska? 
Jo där står det: Åpnes i andre enden! 
Precis som alla norrmän tror att det i botten på en svensk ölflaska står: Öppnas i andra ändan.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar