Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.


Redaktionen för temadagar, namnsdagar och andra bemärkelsedagar tar sommarledigt under juli och fram till skolstart.
Så ni kära läsare får då själva hålla reda på vem som har namnsdag. Så att ni inte missar några mostrar, etc.
Under samma tid blir det heller inga inlägg under rubriken ”Godmorgon världen” utan det blir full koncentration på Öland!

lördag 27 juni 2020

Lördagsgodiset: En norgeshistoria

Den här veckan får ni - i brist på bättre -hålla till godo med en norgeshistoria som lördagsgodis. Den handlar om en norsk statsminister som nu under coronatider bestämde att norrmän fritt skulle få åka till övriga Norden men inte Sverige. Utom till Gotland (där antalet smittade var färre än i fastlandssverige) till Gotland kunde dom få resa och komma tillbaka hem till Norge igen utan problem. Hur nu detta sistnämnda rent praktiskt skulle gå till. 
Vad den norska statsministern inte tänkt på var att den svenske statsministern Stefan Löfven just hade släppt alla reserestriktioner i Sverige och vips hade tusentals stockholmare åkt över till Gotland och tagit smittan med sig dit! 
Så nu har ändrat sig och beslutat att norrmännen inte heller fritt kan få åka till Gotland. Gör dom ändå det så sätts dom tio dagars karantän vid återkomsten till Norge precis som alla andra norrmän som varit i Sverige. 
Vet ni förresten vad som står i botten på en norsk ölflaska? 
Jo där står det: Åpnes i andre enden! 
Precis som alla norrmän tror att det i botten på en svensk ölflaska står: Öppnas i andra ändan.
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar