Kommunens namn kommer sig av av att man alltsedan förra mandatperioden konsekvent endast utser gubbar som ordförande för samtliga kommunala styrelser och nämnder och kommunen därmed är unik i Sverige!
Kommunen hette tidigare Borgholms kommun.


Redaktionen för temadagar, namnsdagar och andra bemärkelsedagar tar sommarledigt under juli och fram till skolstart.
Så ni kära läsare får då själva hålla reda på vem som har namnsdag. Så att ni inte missar några mostrar, etc.
Under samma tid blir det heller inga inlägg under rubriken ”Godmorgon världen” utan det blir full koncentration på Öland!

söndag 28 juni 2020

Hur farliga är egentligen baddjävlarna?

Badgäster, sade man förr i Köpingsvik. Många i samhället hyrde ut rum till dem. Ibland hyrde man ut hela huset och flyttade själva ut i bodar och brygghus under tiden. En del hyrde Den övre delen av sitt hus och flyttade själva ner i källarvåningen under sommaren. Badgästerna var ofta äldre eller familjer som stannade hela sommaren. 
Så är det inte riktigt idag. Idag liknar Köpingsvik en enda stor parkeringsplats med bilar placerade överallt. Med folk som kommer över dagen från fan vete var, lämnar sina bilar var det passar eller ej och går det till stranden med sitt pick och pack brer ut sig. Plus alla dom som har sina husbilar och tält på campingplatserna intill stranden. 
Hur kan dom verkligen ”hålla avstånd” på stränderna när dom är så många. 
Och hur fungerar covid-19 viruset i vattnet ifall det hamnar där med badande som bär på det. Kan viruspartiklarna flyta eller simma i vattnet från människa till människa? 
Hur farliga är egentligen ”baddjävlarna” för varandra och oss andra som får dem inpå oss?
Hur tänkte egentligen statsminister Stefan Löfven när han gav fritt fram till hela Sverige och alla andra att komma till Öland på semestern, nu när det blivit knepigare att badsemestra i utlandet? 
 Statsmannaglorian verkar ha slocknat.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar