Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 28 juni 2020

Hur farliga är egentligen baddjävlarna?

Badgäster, sade man förr i Köpingsvik. Många i samhället hyrde ut rum till dem. Ibland hyrde man ut hela huset och flyttade själva ut i bodar och brygghus under tiden. En del hyrde Den övre delen av sitt hus och flyttade själva ner i källarvåningen under sommaren. Badgästerna var ofta äldre eller familjer som stannade hela sommaren. 
Så är det inte riktigt idag. Idag liknar Köpingsvik en enda stor parkeringsplats med bilar placerade överallt. Med folk som kommer över dagen från fan vete var, lämnar sina bilar var det passar eller ej och går det till stranden med sitt pick och pack brer ut sig. Plus alla dom som har sina husbilar och tält på campingplatserna intill stranden. 
Hur kan dom verkligen ”hålla avstånd” på stränderna när dom är så många. 
Och hur fungerar covid-19 viruset i vattnet ifall det hamnar där med badande som bär på det. Kan viruspartiklarna flyta eller simma i vattnet från människa till människa? 
Hur farliga är egentligen ”baddjävlarna” för varandra och oss andra som får dem inpå oss?
Hur tänkte egentligen statsminister Stefan Löfven när han gav fritt fram till hela Sverige och alla andra att komma till Öland på semestern, nu när det blivit knepigare att badsemestra i utlandet? 
 Statsmannaglorian verkar ha slocknat.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar