Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 19 maj 2022

Lär sig Mörbylånga INGENTING av vår kommun?

För mer än tio år sedan beslutades det snabbt som attan att ta bort klass sex från alla mellanstadieskolorna i vår kommun och placera alla dessa elever på högstadieskolan i Borgholm (Slottsskolan) där det fanns gott om lokalutrymme. Utbildningsförvaltningen skulle därigenom spara pengar. Hette det.

Många föräldrar var upprörda. Men i kommunfullmäktige var det bara jag som protesterade. Efter nästan tio års kamp har jag och några andra som engagerat sig lyckats få en majoritet i kommunfullmäktige med på att sjätteklassarna ska tillbaka till mellanstadieskolorna där de hör hemma. Ett efter ett har de olika partierna (utom Sverigemoderaterna) fått klart för sig att klass sex på högstadiet inte var något bra utan istället något som en del elever farit illa av. Så om ett år finns det åter en sjätte klass i alla mellanstadieskolor. Men detta har kostat.

Man trodde väl knappast det var sant när man i morse läste i bladet att nu är man i Mörbylånga kommun i färd med att göra om samma misstag som man gjorde i vår kommun för tio år sedan, i varje fall beträffande beträffande mellanstadieskolan i Degerhamn. Där det nu är meningen att klass sex ska flyttas till Skansenskolans högstadium I Mörbylånga. Sydöländska föräldrar är förstås upprörda.

Lär sig kommunerna INGENTING av varandra??? Tydligen i vart fall inte skolbyråraterna och politikerna i vår södra grannkommun.

Bra ledarartikel av Peter Boström i bladet!

Hur barnen söderut ska må verkar politikerna i Mörbylånga inte bry sig om.                    

Inlägg skrivet av Per Lublin i den numera klokare av de båda ölandskommunerna


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar