Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 31 maj 2022

Politikerna i Mörbylånga har backat om Alunskolan - tur för sydligaste Öland att det är valår i år!

För en stund sedan meddelade "kommundirektör" Ann Willsund i Mörbylånga att man nu ändrat kommunens beslut att flytta klass sex på Alunskolan i Degerhamn till högstadieskolan Skansenskolan i Mörbylånga.

Det var då för väl att man trots allt inte gjorde om samma miss - som man först hade beslutat göra - som man gjorde i Borgholm för nio år sedan och som det tagit nio år att rätta till.

Man kan undra vad misstaget i Borgholm att flytta klass sex från alla mellanstadieskolorna till högstadieskolan i Borgholm (Slottsskolan) har kostat såväl kommunen, som landsbygden och inte minst de drabbade barn som mått dåligt av det.

Det är ju tur för barnen i Degerhamn som nu får gå kvar på Alunskolan även när de ska börja i sexan i höst att det råkar vara valår i år, vilket tvingar politikerna att ta lite mer hänsyn till kommunmedborgarna och hur dessa tycker än vad dom gör annars. 

Och tur för hela Sydöland som nu kanske kan få lite mera framtidstro!

Tycker Per Lublin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar