Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 12 mars 2013

Åsnor i samhällsbyggnadsnämnden


För en tid sedan skrev jag på bloggen:


Hellre hästar i lasagnen
än åsnor i kommunstyrelsen!

Apropå t.ex. Triangeln och Rällaskogen vore det även bra att slippa åsnor i samhällsbyggnadsnämnden. Så lätt är det dock inte, vilket porträtten på den olycksaliga majoritet i samhällsbyggnadsnämnden, som i förra veckan tog ställning för repris på den kommunala vandringen i riktning mot ett köpcenter på ”Triangeln” vid väg 136, visar:  


 Jan Erici (m)
ledaråsna
   
 


Mats Karlsson (cp)



Birger Palm (s)



Jenny Sunnman (cp)


Willy Kuppe (s)


Inger Sundbom (s)


Björn Engström (m)


 Claes Horn af Rantzien (mp)

Håkan Olofsson (cp)

 Börje Andersson (cp)


Jag bara säger det: Hellre hästar i lasagnen!

PS. Nu tycker jag på intet vis det är bra att maten innehåller andra råvaror än vad som anges på varudeklarationen - sådant är skandal och inget annat! Men framgår det av texten på förpackningen - och av matsedeln på näringsstället - att lasagnen innehåller hästkött, så är det väl okej. Däremot är det aldrig okej med åsnor i kommunens styrelser och nämnder!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar