Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 24 mars 2013

Earth Hour i Borgholm


Så har det åter varit Earth Hour (uttalas "ört aouer", är engelska och lär betyda "Jordens timme"). I klartext betyder det: Fimpa luman under en timme för att visa att vi måste rädda jorden!
 
Förra året brann det en massa lampor i stadshusets reception i Borgholm under den sena lördagskvällstimme som var Earth Hour, vilket jag minns att jag efteråt påpekade här på bloggen. 
I år hade man skärp sig och i går kväll under Earth Hour var det knappt ett tiotal och mycket svaga lampor som brann i stadshuset, huvudsakligen i nödutgångsskyltar. Men varför behövde nödutgångsbelysningen vara tänd när det ändå inte fanns en kotte i stadshuset?
 
På torget brann det lampor i bl a tidningsredaktionernas och i Rias skyltfönster och i fönstren på flera bostadslägenheter. T o m i kyrkan hade man inte brytt sig om att släcka belysningen innanför det runda fönstret över ingången.
 
Och i kvarteret där jag bor såg jag att det brann en lampa i högsta socialchefskans rum. Inne hos mina närmsta grannar, "Arbetsmarknadsavdelningen" (vad nu dom sysslar med?) och partilösa f.d. politikern Bodil Rosengren brann lamporna för fullt.
 
Annars var det föredömligt nedsläckt i många hem och så även gatubelysningen. Några enstaka kvällscyklister som - förmodligen mer sin vana trogen - kom farande utan cykellysen var nästan osynliga när dom fladdrade förbi som skuggor i mörkret. Det gick bra ändå.
 
Vill Du veta mer om Earth Hour, klicka här!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar