Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 12 mars 2013

Triangelbovar


Planen för det nya köpcentret Triangeln vid rondellen utanför Borgholm mot Köpingsvikshållet som nyligen stoppades av Länsstyrelsen - p g a klanteri på samhällsbyggnadsförvaltningen - ska nu ställas ut på nytt (denna gång på formellt riktigt sätt, kan man kanske utgå från). Detta framgår av ett protokoll från Samhällsbyggnadsnämnden, som nu finns till allmänt beskådande på kommunens hemsida. Du kan klicka här om Du vill läsa det.
De många åretruntöppna butiker av olika slag med god service som idag finns i Borgholm och Borgholmstrakten riskerar därmed att utsättas för en ohållbar konkurrens ifall planen trots allt skulle bli verklighet. Vi har ju redan lite av facit i hand, sedan Hemköp i höstas lät försätta sig i konkurs direkt efter att kommunfullmäktige då hade godkänt planen. Tyvärr kunde ägaren till Hemköp knappast ana att planen skulle bli upphävd av Länsstyrelsen, ty då kanske han inte hade lämnat in sin konkursansökan och den omtyckta matvarubutiken butiken hade isåfall fortfarande varit kvar.
Trots denna vetskap har politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden - förutom Stefan Olof Lundgren (Öp) som yrkade avslag och sedan reserverade sig emot beslutet - således beslutat att återigen ställa ut förslaget för att kunna få det godkänt.
Dom politiker som därmed underdånigt har gått markexploatörens intressen tillmötes och som därför baske mig borde få stå till svars för den oönskade utveckling som kan följa för handeln i Borgholm med omnejd är följande:    
Jan Erici (M)
Mats Karlsson (Cp)
Birger Palm (S)
Jenny Sunnman (Cp)
Willy Kuppe (S)

Inger Sundbom (S)
Björn Engström (M)
Claes Horn af Rantzien (Mp)
Håkan Olofsson (Cp)
Börje Andersson (Cp)


Vill Du kommentera, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar