Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 24 mars 2013

Bevare oss väl för Ilkos idéer!

 
Att Ilko Corkovic (S) har misslyckats med att bedriva någon opposition i Borgholms kommun är helt uppenbart. När han nu också har också tröttnat på att sitta i knät på Lisbeth Lögnartsson (C) - som är tvingad att ty sig till Eddie Forsman (M) för att kunna sitta kvar som kommunalråd perioden ut - så vet inte  Ilko riktigt hur han ska bete sig. 
Då tar han till "utredarvapnet" och påstår att det skulle bli bättre att slå ihop Borgholm och Mörbylånga med Kalmar. I Kalmar är det redan så att dom har en hel skara med kommunalråd och då kanske Ilko kunde bli ett av dem. 
Bra för Ilko kanske. men sämre för Borgholm och norra Öland som isåfall verkligen skulle bli en yttersta utpost, som snabbt skulle tappa om inte all, så åtminstone det mesta av kommunal service. I Kalmar lär dom nog tycka att det går bra att spara pengar genom att bussa Åkerboeleverna till Borgholm, bara för att nämna ett exempel.  
"Staden vid ruinens brant" lär snart gå emot en lika tynande utveckling som Mörbylånga köping har fått göra, ifall Ilkos kommunsammanlagningsdröm skulle bli verklighet.
 
Bevare oss väl för att få Öland inlemmat i Kalmar kommun!
 
Nya friska tag i Borgholms kommun och bort med Lisbeth Lögnartsson på stört är istället vad som behövs!
 
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar