Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 10 mars 2013

Kommunens dåliga ekonomi


I Ölandsbladet den fanns det den 26 februari en utmärkt insändare  från de båda kristdemokraterna Arne Sjögren och Mikael Almqvist med just rubriken Kommunens dåliga ekonomi, där det tydligt märktes att det var Arne som hållit i pennan. Arne har även i kommunfullmäktige tagit upp detta ämne och inte skrätt orden när det gäller de onödiga "mellancheferna", som även jag tycker att kommunen borde göra sig av med. På de alltför många cheferna finns det verkligen mycket pengar att spara för Borgholms kommun. Där ligger en huvudnyckel för att råda bot på kommunens dåliga ekonomi.
Mikael Almqvist är en mer försiktig herre som inte gärna vill stöta sig med personer på positioner. Nyligen har han sökt om att få göra en resa till Bryssel och få traktamente på kommunens bekostnad och - märkligt nog i dessa sparsamhetens tidevarv - fått detta beviljat av kommunstyrelsens arbetsutskott.
Klickar Du här så kan Du läsa insändaren från de båda herrarna.
Härom dagen kom det i Ölandsbladet ett svar på insändaren, som  var undertecknat av kommunalrådskan Lisbeth Lögnartsson (Cp) och socialnämndens ordförande Eva Karlström (m), och som var ett enda blaha och så intetsägande att det inte ens förtjänar en länk här på sidan. De båda damernas försök att förklara bort sig var närmast pinsam.
Varför kan dom inte erkänna att det finns på tok för många chefer i Borgholms kommun som inte gör någon nytta och som borde få gå till arbetsförmedlingen istället för att kosta kommunen en massa onödiga pengar?

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar