Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 28 mars 2013

Glad Påsk!


Det har varit dåligt med kommentarer till mina blogginlägg under senare tid, trots ökat antala bloggbesökare. Så jag frågade på stan ett antal personer vad de tyckte om den nya Ölandslogotypen.  
Ingen av de tillfrågade var direkt imponerad. Flera tyckte att färgerna inte gav associationer till rätt berglager. Skiffer associerar man med grågrönt och inte rött. Sandsten är väl ljust till färgen och inte svartaktigt mörkbrunt? Hade det inte varit på plats med några insprängda ortoceratiter ("ölandsspik") i det "färglösa" lagret för att man skulle förstå att det skulle föreställa kalksten? 
En bra logga behöver man inte förklara, tyckte någon. Vad den föreställer ska framgå direkt utan någon förklaring, och mycket ligger nog i det.
 
Så fanns det synpunkter på fågeln. Skulle det där vara en näktergal? Det kan ju vara vilken fågel som helst. Förknippas inte den öländska landskapsfågeln med sång? Den här fågeln har ju näbben stängd. Då sjunger den ju inte!
 
"Mycket pengar för ingenting" och "mycket pengar för väldigt lite" och liknande var det åtskilliga som tyckte.
 
Det mest positiva om den nya loggan som sades igår - som åtminstone jag fick höra - var "Nja, kanske".
 
Ölandsbladets ledare "Ölänningarna - i grunden annorlunda?" i tisdags var inte nådig i sin kritik mot den nya loggan med dess slogan "Öland - i grunden annorlunda", medan politikerna som var med när loggan presenterades vid en presskonferens på Vida i måndags snarast verkade helt andäktiga.
På Ölandsbladets nätupplaga har det förekommit en del kommentarer om loggan och medföljande slogan.  "Kostsamt fånprov", kallas det av Leif Ehnemark, som ropar på "folkomröstning"! 
Bertil Gralvik håller med Ölandsbladets ledare och skriver bl a: 
" - Jag tror inte den där ojämnt lagda gärsgår'n överlever sommaren!
 


Ojämnt lagd gärdsgård?
 
 
Skärtorsdagsmorgon är en magisk morgon. Eller hur? 
Med detta vill jag önskad mina verkliga och inbillade läsare, allt från Julle Lund framför altaret till trollpackorna på Blåkulla, allt från berömvärda äggrörare i Runsten till fantasifulla efterföljare på norra Öland och inte minst Dig där hemma framför datorn
  
 
    en riktigt GLAD PÅSK !!!

1 kommentar:

  1. Ha en glad påsk själv Per Lublin!

    Påsk-käring som gillar Lubbe-bloggen.

    SvaraRadera