Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 18 april 2013

Det duger inte att slå dövörat till!


Härförleden kunde vi läsa i bladet att lokalavdelningen av fackförbundet Kommunal hade bjudit in kommunstyrelsens arbetsutskott (kommunledningen) till ett möte med anledning av förhållandena inom den kommunala omsorgen i vår kommun. Efter ett flertal rapporter om missförhållanden p g a underbemanning, sparkrav, stress bland personal och ökad sjukfrånvaro, uppsägningar etc borde vårdpersonalens representanter ha mycket att prata om med kommunledningen. Och kommunledningen borde lyssna!
 
Till vår stora förvåning kunde vi läsa att medan både Ilko Corkovic (s) och Eddie Forsman (m) kom till mötet med Kommunal så hade den tredje i "trojkan", Lisbeth Lögnartsson, "avböjt" att vara med.
 
Är Lispottan numera för fin att träffa sina forna arbetskamrater från omsorgen - nu när hon som kommunalråd har dubbelt så mycket betalt - eller skiter hon högeligen i hur den kommunala vården och omsorgen fungerar?
 
Hade övriga partier som finns med i kommunfullmäktige - och inte bara de tre i trojkan, d v s kommunstyrelsens arbetsutskott, bjudits in till mötet med Kommunal, så självklart hade Ölandspartiet ställt upp.
 
Vi är självfallet intresserade av att höra omsorgspersonalens synpunkter. Det är oerhört angeläget att dom har sådana anställnings- och arbetsförållanden som gör att vården och omsorgen fungerar fullt tillfredsställande för våra äldre som är beroende av den!
 
Omsorgen av våra äldre behöver förstärkas istället för att utsättas för besparingar. Där kan faktiskt fler sysselsättningstillfällen skapas, vilket också är av nöden för att få snurr på vår kommun!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar