Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 22 april 2013

Fortsatta webbsändningar från kommunfullmäktige


Ikväll blir det tittarkollision. Mellan å ena sidan direktsända kommunfullmäktigeföreställningen på www.borgholm.se som börjar kl 18.30 och som längst håller på till kl. 22.30 och å andra sidan danska succéteveserien Borgen som kör igång en ny vända på TV 1 med första avsnittet ikväll mellan kl 21.00 och 22.00. Då vinner Borgen, för tittarna tycker nog att det är intressantare hur det går för Birgitte Nyborg än hur det går för Lisbeth Lennartsson och Christina Ateva.
Annars är det ikväll som det ska avgöras om Borgholms kommuns ansvariga politiker ska beviljas ansvarsfrihet för det gångna året eller inte.
 
Rätteligen borde politikerna ha ett ansvar för vad dom gjort och/eller inte gjort, som t ex som den skandalösa hanteringen av skolorna på Östra sidan. Men kommunfullmäktiges hantering av om dom ska ha ansvarsfrihet eller inte har kommit att utveckla sig till en årligt återkommande fars där kommunfullmäktigeledamöterna håller varandra om ryggen och beviljar varandra full ansvarsfrihet oavsett vad man gjort eller inte gjort. Så är det tyvärr i Borgholms kommun och kanske är det en bidragande orsak till att kommunen raskt närmar sig "ruinens brant". Uttrycket Borgholm - staden vid ruinens brant - gäller egentligen hela kommunen!
 
Ni som vant er vid att kunna se kommunfullmäktiges sändningar hemma vid datorn (och kanske kopplat till TV-rutan) undrar förstås hur det ska bli i fortsättningen nu när kommunfullmäktiges ordförande under svepskälet "spara pengar" lyckats driva igenom att kvällens webbsändning är den sista i kommunal regi.
 
Jag ska försöka visa att det går att göra webbsändningar från kommunfullmäktige i det närmaste gratis och se till att ni som vill fortsätta att beskåda kommunfullmäktiges föreställningar hemma vid datorn kommer att kunna göra det via en egen länk här på bloggsidan www.kommun.just.nu. Givetvis alldeles gratis.
Det är en service till kommuninnevånarna som jag gärna vill bidra med.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar