Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 30 april 2013

Onödig samhällelig oförmåga


Om häktningsbeslutet mot 55-åringen från Getterum var väntat, så var tingsrättens beslut att den 39-årige så kallade "nattvandalen" i Borgholm inte ska behöva genomgå en mindre sinnesundersökning mera oväntat. 
Att den karlen inte är som han ska i huvudet är väl ställt utom allt tvivel. En undersökning som grund för vidare åtgärder hade faktiskt varit på plats. Innan han hinner ställa till med värre saker.
Som den mannen har härjat hade något behövt göras. Här hade samhället en chans, men den tog man inte. Rättsväsendet inne i Kalmar skiter tydligen i hur folk i Borgholm har det!  
Riktigt dåligt!
 
Räkning för diverse nattligt uppkomna skador i Borgholm bör i fortsättningen kunna ställas till
Kalmar tingsrätt
Box 613
391 26 Kalmar

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar