Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 1 april 2013

Politisk bomb i Borgholm: DÄRFÖR är det ingen opposition från S!


Efter sina äventyr med fruntimmerskarlen, Vimmerbypolitikern och dåvarande ordföranden i Regionförbundet, Leif Larsson (C), är allas vår pimpinetta, kommunalrådskan Lisbeth Lögnartsson igång igen, nu med en politiker i den egna kommunen, nämligen socialdemokraternas egen Ilko Corkovic. Där har vi förklaringen till att det från socialdemokratisk sida inte förekommit någon som helst opposition mot kommunalrådet den senaste tiden - och till att Ilko stod i bakgrunden och applåderade när Lisbeth nu under påslaftonen stod i snålblåsten och höll tal på torget i Borgholm.
  
Så här står det i det nyaste numret av Kalmar Läns tidning
LL + IC = Sant
Två kommunpolitiker i varsitt parti i samma kommun. Historien upprepar sig. I somras var det Johan Persson (S) och Malin Petersson (M) i Kalmar som gick ut med att de var ett par. Nu är turen kommen till Lisbeth Lennartsson (C) och Ilko Corkovic (S). Det är inte bara politiken och partisamhörigheten som de har gemensamt. De har även funnit kärleken till varandra över partigränserna.
- Vi har suttit tillsammans i kommunstyrelsens arbetsutskott i nästan tre år. Men det var inte förrän i höstas som vi fick upp ögonen för varandra och blev förälskade, säger Lisbeth Lennartsson (C).
Lisbeth Lennartsson berättar att det var först under hösten som de båda blev mer av ett par.
- Det var då som vi började prata mer och umgås mer.
Hon berättar att det kan vara svårt och krångligt att umgås privat när man är offentliga personer.
- Fast vi har långa viktiga och intressanta diskussioner om politik. Vi är båda överens om att vi nu ska göra ett seriöst försök med vår relation. Vi kommer nu att flytta ihop hemma hos mig i Palmelund. Det känns oerhört spännande att nu öppet kunna gå ut med vår relation!
Varken Lisbeth Lennartsson eller Ilko Corkovic ser det som något större problem att de tillhör olika partier. Kärleken är blind, säger de samstämmigt och ler mot fotografen.
  
Vill Du se bilden på det nyförälskade paret och läsa hela artikeln, klicka här!
 
Det ska verkligen bli intressant att se vad Ilkos partivänner - och för all del även centerpartisterna - anser om den privata "koallitionen" LL + IC!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar