Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 30 april 2013

Väntat häktingsbeslut


Det tog inte lång stund för tingsrätten i Kalmar igår att besluta om häkting för den anhållne 55-åringen från norra Öland. Beslutet var väntat.
 
Vi kan nog utgå från att åklagaren denna gång har mer kött på benen än när nordölänningen förra gången greps efter mordbranden för sju år sedan, där modern och hennes man hade hittats döda.
 
Åklagaren har i detta skede en månad på sig att väcka åtal medan 55-åringen får stanna i Kalmar celler med stränga restriktioner beträffande kontakten med yttervärlden.
 
Gissa om Öland har fått några nya besöksmål till sommaren för både svenska och tyska tyrister:  
Brandplatsen i Flakeböle, där resterna av ett mördat par och en skjuten hund hittades i brandresterna efter garaget. 
Den misstänkte mördarens hus i Getterum där vapen tagits i beslag och där han bott under denna långa skräckfyllda tid som nu förhoppningsvis är över
Mordbrandplatsen i Mellby strax intill, där två modern och hennes man hittades mördade i den nedbrunna villan
Även Kalmar har fått en ny turistattraktion. Ty många tillresande kommer säkert att ta en extrasväng förbi det nya Polishuset för att se byggnaden där den misstänkte mördaren sitter i förvar. 
Turistnäringen kan gnugga sina händer! 

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Hej Lubbe!

    Kan du inte komma med namnet? Du tycks ju veta vem han är.

    Nicke Nyfiken

    SvaraRadera
  2. Hej Nicke eller vad Du nu heter!

    Det finns regler när det är tillåtet att publicera namn i sådana här sammanhang och då det inte handlar om "offentlig personer", d v s politiker och andra som själva har gett sig ut i offentligheten ljus.

    Den aktuelle 55-åringen är ännu inte åtalad för ogärningarna på luciadagen och ännu mindre dömd och då kan man inte hur som helst hänga ut en person med namn.

    Vid ett åtal kan ju saken komma i ett annat läge.

    I övrigt torde det knappast finnas mer än en 55-åring i det lilla Getterum!

    SvaraRadera