Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 juli 2014

Hög tid för dom ansvariga att FIXA EN HÅLLBAR lösning för förskolan i Södvik!

Kommunledningen - i det här fallet dock endast C och M - har slagit sig för bröstet över en för kommunen riktigt dålig affär som luktar korruption lång väg, där man säljer bort Södviks skola, som nu i högsta grad behövs för förskolans verksamhet eftersom förskolan blivit uppsagd från nuvarande lokaler som ägs av Filadelfiaförsamlingen i Södvik. Skolan med tillhörande stort markområde centralt i beläget i Södvik ska enligt den "affärsidén" säljas till kalmariten och storexploatören Per-Olof Perssons företag för 950.000:- och sedan ska kommunen betala tillbaka 4,5 miljoner kronor till P-O Persson, d v s mer än fyra gånger så mycket som hela köpeskillingen, för att under femton års tid få använda delar av skolan som förskola som hyresgäst! Snacka om Ebberöds bank!
Låt vara att P-O Persons företag ska rusta upp lokalerna för förskoleverksamhet och fixa inhägnad lekplats men det kan ju knappast kosta några fyra miljoner! 
I själva verket innebär "affären" att kommunen skänker bort en massa pengar till P-O Persson och hans företag, och det är det inte tillåtet för en kommun att göra! 
Och efter femton år   tid ska det tydligen inte finnas någon förskola mer i Södvik? Eller hur har dom tänkt?!
För långsiktighet och en hållbar lösning krävs att kommunen behåller Södviks skola och använder den för dom verksamheter som behövs! 
Frågan om huruvida det har gått rätt till i den här affären får nu avgöras av Förvaltningsrätten och allt talar för att hela uppgörelsen blir underkänd och ogiltigförklarad! Med andra ord: "Affären" kommer inte att hålla! 
Ansvariga politiker har nu drygt två och en halv månad på sig att se till att förskolan kan flytta in i Södviksskolan innan hyrestiden hos Filadelfia går ut! 
Säg inte att dom inte har tänkt så långt!!! 

Vill Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar