Det blev en sen men god lunch med den nya superbroccolin!
Lagad ungefär som man kan tillaga vanlig broccoli.
Tidigare har jag hållit mig till vad vår stjärnkock Karin Fransson här i Borgholm rekommenderade mig för några år sedan, då jag låtit "broccoliblommorna" ligga 3 - 4 minuter i kokande vatten och stjälkarna ungefär dubbelt så länge (förutsatt att dom inte är "träiga"). Sen hastigt upp och på tallrik med lite olivolja och riven parmesanost över.
Nu fick jag tips från Ragnar Boman - uppvuxen i Köpingsvik men numera chef på (den under Katarinahissen hängande) Restaurang Gondolen i Stockholm hur man kan lyxa till broccolistjälkarna lite ytterligare, som tydligen blivit populärt på lyxkrogarna däruppe. Man skivar stjälken med potatisskalare (och tar bort det yttersta om det är hårt) och fräser dem helt hastigt i en stekpanna. De frästa tunna skivorna och broccoliblommorna brukar då bli garnityr till någon annan maträtt.
För mig blev broccolin själva lunchen med de frästa skivorna vid sidan och riven västerbottenost och skivade kvisttomater (inköpta på torget) över. Förbaskat gott!
|
Dagens supergoda lunch hemma |
Så huka er nu, ni styrande politiker i Borgholm, nu är jag på G!
Vill Du kommentera, klicka här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar