Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 augusti 2017

Höstterminsstarten slutade i sandlådan

Igår var det som sagt första dagen för både lågstadiet och kommunfullmäktige och starten för en lång termin. Hur det gick för lågstadiebarnen vet jag inte - för i brist på egna barn var jag var inte med på inskolningen av småttingarna där - men däremot var jag med på höstterminens inskolning av fullmäktingarna i Stadshuset lite senare, mot slutet av dagen: 
Fröken - tant Eva-Lena Israelsson - berättade om en resa som hon varit med på under sommarlovet. Till Korsnäs i Finland, där dom hade besökt en rävfarm där "det luktar inget vidare". Hon berättade också upplysande om att Kina tillhör inte EU.
Sen skulle en "farbror märkvärdig" Marcel van Luijn få berätta om hur duktig han hade varit med att "fördjupa" något som han ville kalla "demokratin". Men det hade inte gått så bra, så det blev istället sagan om kejsarens nya kläder. Fast det var det inte alla barnen som fattade. 
Höstterminens första dag för fullmäktingarna slutade i sandlådan, där Marcel satt i ena hörnet och fyllde sin hink med sand, som han gång på gång kastade i ansiktet på en Ilko Corkovic som han var väldigt avundsjuk på och gnällig mot. Allt som Ilko sa och hade gjort var bara fel, tyckte Marcel.
Marcels gnäll blev bara värre och värre.  Men man fick inte tycka att han var gnällig, för då fick man genast en hink sand i ansiktet från Marcel och så blev man hyssjad av fröken.
Vill du se och höra höstterminsstarten i kommunfullmäktige och hur det gick till i sandlådan så kan du klicka HÄR. Tyvärr missar ni början av det hela - när det var upprop - för då fungerade inte ljudet.
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar