Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 30 augusti 2017

Svaret är: DET GÅR INTE! Lennart Anderssons agerande är en skamfläck för Sveriges öppnaste kommun!

Svaret är: 
Det går inte att se utbildningsnämndens nämndens sammanträde i går eftermiddags i efterhand. 
Listigt planerat av nämndens ordförande Lennart Andersson (S) som 
  • dels valde  hålla sammanträdet vid samma tidpunkt som han visste att KS-rummet (där det finns webbutrustning att spela in och sända med) var upptaget av kommunstyrelsen,  
  • dels struntade i att kontakta IT-avdelningen som lätt hade kunnat fixa att sannanträdet ändå blivit inspelat och tillgängligt att se via länkpå kommunens hemsida 
  • och dels förbjudit vad han kallar "privat filmning". 
Och som kommunsekreteraren kunde konstatera i ett svarsmejl till mig:
Svårt att ha två sammanträden i samma lokal samma dag och samma tid.Vi får hoppas att det inte blir dubbelbokat fler gånger.
Det får vi verkligen hoppas! 
Normalt finns det endast en enda eftermiddag i månaden som KS-rummet i Stadshuset är upptaget, nämligen den eftermiddag som kommunstyrelsen själv har sitt sammanträde. Sammanträdesdagarna brukar spikas ett år i förväg och är sedan kända för alla som vill veta. Lennart Andersson borde därför kunna välja någon annan eftermiddag för utbildningsnämndens sammanträden. Både samhällsbyggnadsnämnden och socialnämnden (som numera har sina sammanträden i KS-rummet just för att kunna utnyttja webbutrustningen där) - som för övrigt brukar ha sammanträden var sin förmiddag per månad - har kunnat anpassa sig. Så varför ska det vara så svårt för just utbildningsnämnden. 
Skulle man av någon anledning vilja ha något eller några sammanträden någon annanstans så fixar IT-avdelningen helt säkert en liten transportabel mikrofon och kamera med på-och avstängningsknapp.
Enligt uppgift vad det tre kommunmedborgare som kom till A-huset och lyssnade på nämndens sammanträde en stund igår och fler åhörare hade kanske inte fått plats där på en gång. Några andra kommer aldrig kunna få se och höra vad som tilldrog sig under nämndens "öppna" sammanträde. 
Lennart Anderssons agerande är en skamfläck för vad som annars kunde kallas Sveriges öppnaste kommun! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar