Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 juni 2018

Rättelse I: Kommunstyrelse idag!

Det hade insmugit sig ett fel i flaggspalten till vänster som nu är rättat. Kommunstyrelsemötet är idag tisdag den 26/6 och inget annat. 
Dusterna i stadshusets kommunstyrelserum - för just nu är vi tyvärr inte särskilt samspelta - börjar klockan 13. Eftersom mötet - som sig bör-  är öppet, så går diskussionen att följa från åhörarstol i rummet eller i direktsändning HÄR hela tiden medan mötet pågår. Under fikapaus stängs sändningen av och då visas texten "Liveströmmen har avslutats" i rutan, men när mötet återupptas kör sändningen igång igen. 
ärendelistan finns bl a information om fiberutbyggnad, medborgarförslag om fjärilsträdgård, begäran om pengar till opinionsundersökning i kommunsammanslagningsfrågan med hjälp av vykort, översiktsplan för Djupvik, Åkerboskolan, motion om andre viceordförandeposterna, Rällaskogen och sjätteklassarna.
SAKNAS GÖR skolskjutsarna på norra Öland. Kommer att kräva att den frågan tas upp idag! Det här är sista kommunstyrelsemötet innan sommaruppehållet och skolskjutsarna måste ha fått en lösning innan höstterminen börjar!
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

2 kommentarer:

  1. Per - skolskjutsarna behöver väl inte lösas i praktiken? De är lösta. Upphandlingen har gått rätt till, helt efter kommunens krav. D.v.s. i och med att de enda krav Borgholm lämnade in var sina kilometeravstånd och absolut inget annat så är det inga fel bwgångna och därmed inget att rätta till. Sedan tycker jag att det är lojt av kommunen att inte engagera sig mer i upphandlingen då de kunde det, men det är för sent att rätta till nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart måste det till en lösning innan höstterminens början så att inte skolbarnen får det sämre när dom ska till och från skolan. Skolskjutsarna måste naturligtvis stanna och släppa på och av barnen på samma sätt som tidigare så att dom inte plötsligt ska behöva gå långa sträckor längs huvudvägen och barnen ska ju inte heller behöva drabbas av andra inskränkningar av hur dom får använda sig av skolskjutsarna jämfört med tidigare.

      Barnen ska ju inte behöva lida för korkade politiska beslut och dåliga upphandlingar!

      Radera