tisdag 5 juni 2018

(M)arcel far med osanning på sin blogg

Förre moderatledaren Marcel van Luijn har en blogg där det fortfarande finns en flik överst till vänster där han framställer sig som "Nya Moderaternas kommunalrådskandidat". Jag trodde ju förstås att det var Carl Malgerud som övertagit den rollen om nu moderaterna anser sig behöva någon sådan i vår kommun. Men det må ju vara deras ensak. 
Från Marcels blogg
Fliken överst till vänster
På sin blogg ger Marcel i sin vanliga bezzerwizzerstil sin syn på förhållandena i den borgholmska politiken, där moderaterna givetvis står för det goda och kommunalrådet Ilko Corkovic (S) för det onda och undertecknad för det allra ondaste. Så snart som han anar han sig till någon form av kontakt mellan socialdemokrater och det bannlysta Ölandspartiet så tror han sig vara ett Djävulens förbund på spåren. Det kan nog räcka med att Marcel ser mig och Ilko stå och prata på torget. Det allra värsta skulle givetvis vara om socialdemokraterna bjuder in mig till samtal, då har dom ju i Marcels värld öppnat dörren för självaste helvetet på jorden! 
Men när Marcel på sin blogg försöker påstå att socialdemokraterna skulle ha bjudit in Ölandspartiet till samtal om Åkerboskolan, så far Marcel fram med osanning. Vi har nämligen aldrig fått någon sådan inbjudan från socialdemokraterna.
Osanning på Marcels blogg:
"Däremot bjöds tydligen Ölandspartiet in till samtal med socialdemokraterna..."
Däremot har vi - liksom övriga partier - fått en inbjudan från Sofie Loirendal (DÖL) angående hennes partis förslag när det gällde denna skola. Och det vet Marcel - eftersom han också kom dit (vilket däremot inga socialdemokrater gjorde). 
Resten av det hela vet också Marcel. Jag stödde Sofies förslag om renovering av Åkerboskolan när kommunstyrelsen stod inför avgörandet eftersom detta förslag var vad jag hade efterfrågat. Ibland kan det vara klokare att efterfråga ett förslag än att väcka det själv. Jag är inte så övertygad att Marcel skulle ha stött samma förslag - som han nu gjorde - ifall det hade varit jag som hade väckt det. 
Min röst i kommunstyrelsen kom  faktiskt att bli avgörande för en gångs skull, så det var ju bra att jag var där. Men om det skriver Marcel ingenting på sin blogg. Men det behöver han ju inte heller. För honom är det viktigare att få måla ut mig som fan på väggen än att försöka ge en så rättvisande bild som möjligt. 

Relaterade inlägg: 
                      
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

3 kommentarer:

 1. Fy vad energi du lägger på mig, Per. Och att misstolka är verkligen en konst. Låt mig förklara... Bloggen startades i samband med valrörelsen 2014 och har inte används mycket sedan dess. Iallafall inte i syftet att profilera mig som kommunalrådskandidat. Jag lägger upp lite protokollsanteckningar, insändare mm. Sedan till beslutet om Åkerboskolan. Var skriver jag något negativt om dig eller ditt parti? Jag kritiserar S för dåligt ledarskap. Du sa själv vid KS-sammanträdet (finns inspelat) att Ilko bjöd in dig inför beslutet om Åkerboskolan. Det är inget jag hittar på. Sedan blev voteringen 6-5 och där var din röst lika avgörande som Sofies, Annettes, min, Jans och Bertils.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag sa var att Ilko hade frågat under fikarasten vid kommunstyrelsemötet hur jag ställde mig i ärendet och att jag då hade svarat att jag tänkte stödja Sofies förslag. Lyssna på inspelningen så kan du själv höra! Hur du kan få detta till att jag fått någon slags inbjudan till samtal med socialdemoktraterna för att skapa majoritet är för mig en gåta. Du får gärna be om ursäkt för övertampet!

   Radera
  2. Sen Marcel tycker jag att vi kan sluta tjafsa. Huvudsaken är att vi tillsammans kunde ta det i detta läge mest vettiga beslutet om Åkerboskolan och att upprustningen nu kan komma igång med det snaraste!

   Upp med mungiporna!

   Radera