Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 5 augusti 2018

Hurra för klokskapen i Tranemo!

Med anledning av mitt senaste blogginlägg kom det just ett meddelande från Västergötland om hur man gör i Tranemo kommun:
 I Tranemo kommun tog alla partier gemensamt ett beslut inför förra valet att inte sätta upp några valaffischer just pga nerskräpning. Bra beslut tycker jag och jag hoppas att de står fast vid det denna gången också. Det finns andra kanaler att nå ut idag med sitt budskap.
Västgötar är som bekant kända för sin sparsamhet och det handlar ju faktiskt också om en massa skattepengar som går helt till spillo genom all denna onödiga valaffischering. Hurra för klokskapen i Tranemo och måtte den stå sig och få efterföljd i fler kommuner, inte minst i vår!
Skickar vidare till partiernas gruppledare i Borgholms kommun!
Kommentarer
Relaterat inlägg:
Fritt fram för nedskräpning med affischer från och med idag - söndag 5 augusti 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

3 kommentarer:

  1. Som vanligt är din röst alltid det sunda förnuftets röst, låter som en självklarhet att inte lusa ner med affischer som ändå aldrig är något annat (i de flesta fall) än valfläsk.....det har vi nog av ändå.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. ... och är det inte gammalt valfläsk så brukar det vara floskler.
      Som vi ju redan mycket riktigt har fått ganska nog av.

      Radera
  2. Kommentar på Facebook från Örjan Nilsson:

    Bra Per Lublin! Låt oss slippa valaffischer.

    SvaraRadera