Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 24 november 2018

Från kommunfullmäktige i måndags: Om stämningen i salen och påminnelse om en beslutad strandpromenad mellan Borgholm och Köpingsvik

Och vad hände då på kommunfullmäktigemötet i måndags mer än det misstänka reseersättningsfusket (SD) som jag härom dagen berättade om? Jag hade ju utlovat någon sorts "recension". 
I praktiken var det ju bara S, M och Ölandspartiet som deltog i debatten så dom övriga hade ju lika gott kunnat stanna hemma. Så hade reseersättningarna över lag kunna nedbringas ordentligt. 
Stämningen i salen var ju ganska okej även om man gärna hade sluppit den sure Marcel van Luijns (M) sedvanliga gnäll. Den här gången om något så otroligt väsentligt* som vem som senast inte hade blivit vald till vice ordförande i valberedningen. Som träffas någon gång vart fjärde år. Lyssna HÄR, den som ids!
Och när det tjafsades kring kommunens dåliga företagsklimat - som kommunalrådet Ilko Corkovic (S) inte vill kännas vid - passade jag på att lansera en helt ny tanke som ni kan höra om ni klickar HÄR
Och  så visade det sig under ärendet "Grönstruktursplan" att kommunalrådet Ilko Corkovic - trots att han nu suttit med i kommunstyrelsen i hela tolv år - inte kan skilja mellan en cykelväg och en strandpromenad! Särskilt anmärkningsvärt eftersom kommunstyrelsen under nästan hela denna tid haft i uppdrag från kommunfullmäktige att iordningsställa en beslutad strandpromenad mellan Borgholm och Köpingsvik. Detta fick väl bli ännu en påminnelse om att få ändan ur vagnen, hör HÄR!
Nästa kommunfullmäktigemöte - på självaste Nobeldagen den 10 december -  då utestängningen av Ölandspartiet från samtliga nämnder är tänkt att slutföras - lär knappast bli en lika lugn tillställning.

*) Fotnot: Ursäkta att jag är lite ironisk! 
Kommentarer 

Relaterade inlägg:
Högsta hönset för de "öländska" skendemokraterna (SD) myglar med ersättning. Låtsas bo i övergiven husvagn på norra Öland - tisdag 20 november 2018 
Återkommer med "recensioner" - tisdag 20 november 2018  

Långdragen väntan. När ska den beslutade strandpromenaden bli klar? - måndag 4 januari 2010 

 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar