Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 16 februari 2019

Ilko ordnade spektakel om Åkerboskolan vid årets första kommunfullmäktigemöte - allt för prestigens skull och för att stoppa den beslutade upprustningen

Kära läsare! Nu vill jag verkligen be er om ursäkt för att jag onödigt länge råkar ha undanhållit er vad som hände vid årets första kommunfulmäktigemöte en vecka efter at julovet var slut. 
Inlägget som kommer här skrev jag kanske en vecka efter kommunfulmäktigemötet och har sedan trott att jag också har publicerat det, men så har det tydligen inte blivit. Utan det har blivit liggande i "röret" och på något sätt fastnat där. 
Upptäckte nu när jag tänkte skriva lite om nästa vändning i den olustiga historien som till syvende och sist handlar om den snarstuckne kejsar Ilko I:s prestige. 
Men nu går vi tillbaka några veckor i tiden till kommunfulmäktiges januarimöte och här har ni inlägget i oförändrat skick - oavsett vad som hänt senare: 
   
Är synnerligen upprörd över detta politiska maktspel som Ilko den (S)narstuckne bedriver i samarbete med Staffan Sossedräng och Sara (K)-nåhols och som i längden riskerar att det ”bidde ingenting” med den sedan länge beslutade upprustningen av Åkerboskolan och inget annat heller. Allt för den socialdemokratiska prestigens och maktens skull.
  
Kommunfullmäktiges parodiartade premiärtillställning i år - som hölls i Stadshuset den 21 januari - var pinsamt välregisserad av Ilko med inledning av hans omhuldade och långt ifrån opartiska experter och deras bilder. 
Talarlistan hade dessutom gjorts upp i förväg så att Ilko, Staffan och Sara fick komma in som några slags Tripp Trapp Trull i själva debattens inledning utan att ens behöva begäraordet som alla vi andra måste göra.  
Nu slutade det inte riktigt som Ilko & Co hade tänkt sig utan ärendet blev återremitterat för att beslutsunderlaget bl a ska kompletteras med kostaderna för att bygga ny skola, riva den gamla och eventuell marksanering, redogörelse för finansiering och vilka andra investeringar 2019 - 2021 som isåfall måste nedprioriteras eller strykas samt en samlad bedömning av miljökonsekvenser. 
Samt att kommunstyrelsen snarast möjligt ska anordna ett offentligt möte i Löttorp om Åkerboskolan, där allmänheten får komma ordentligt till tals innan ärendet kan avgöras.
 
Ser nu fram emot det offentliga mötet i Löttorp som ska ge fullt utrymme för medborgarnas åsikter ifråga om Åkerboskolan. Och som inte ska få fördärvas av ett kommunalråd som försöker styra upp debatten och stjäla tid och uppmärksamhet med att prata själv och bjuda dit sina experter och tjänstemän för att prata. 
Ilko verkar dock ha gett sig f-n på att upprustningen av Åkerboskolan ska stoppas till varje pris. Bakgrunden torde vara att Ilko i våras ville safta till med ett valfläsk till norra Öland att dom skulle få en sprillans ny och fin skola istället för den nuvarande Åkerboskolan. 
När befolkningen däruppe inte visade sig vara så intresserade av ett sådant luftslott utan istället ville behålla Åkerboskolan och få det upprustad som dom tidigare blivit lovade, så tyckte Ilko att dom var otacksamma och då skulle det minsann inte bli någon upprustning - oavsett vad som lovats och beslutats - för nu var det hans prestige som det gällde! 
--------------------------

Vill du höra den upprörda inledningen kring Ilkos upplägg, klicka R! 
Vill du höra vad Ilkos inkallade experter hade att säga, klicka R!
Vill du höra själva debatten som följde (tills den bröts för kaffe och dom Heliga Smörgåsarna), klicka R!   
Vill du höra fortsättningen av debatten om Åkerboskolan (efter pausen) och höra hur det beslutades, klicka R!   
Vill du lyssna på hela fullmäktigemötet inklusive diverse andra olika ärenden (se ärendelistan), klicka R
                     
Kommentarer 
                
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!                               

1 kommentar: