Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 26 mars 2019

Dyrt för skattebetalare när skräcködla ska fika

Åter till kommunfullmäktigemötet förra måndagen. 
För många kommunfullmäktigeledamöter är kaffet med KHS (Kommunfullmäktiges Heliga Smörgåsar) det viktigaste under mötet och den kvällen var i detta avseende inget undantag. 
Här har jag fångat skendemokratiska ”skräcködlan” Anne Oskarsson och hennes partikamrat ErikPisk-ErikArvidsson* när dom girigt ska förse sig med kaffe, KHS och kakor.  Bilden dagen vid pausen på kommunfullmäktigemötet i måndags för åtta dagar sedan.
Dessvärre är det skattebetalarna - i det här fallet kommunmedborgarna i Borgholms kommun som får stå för kalaset. Och skattebetalarna får även stå för politikernas resor till och från dessa smörgåskalas. I ”Pisk-Eriks” fall rör det sig om ersättning för resa med egen bil tur- och retur Tryggestad - Borgholm, medan det i ”Skräcködlans” fall handlar om bl a flyg från Stockholm till Kalmar och sedan flyg tillbaka till Stockholm och där räkningen för flygbiljetterna går till alla oss svenska skattebetalare.
Dyrt för skattebetalarna när "Skräcködlan" ska fika
Är detta verkligen rimligt??? 
Foto: Per Lublin
                                       
Fotnot: Namnet "Pisk-Erik" fick Erik Arvidsson efter att ha framträtt i en egen Youtube-film förklädd i peruk och kvinnokläder och försedd med en piska, framförande en sång där han bad om att bli piskad. Han var på den tiden moderatpolitiker i Borgholms kommun med relativt tunga uppdrag. 
 Han blev då varnad av sitt parti (M) och tillsagt att inte göra så mera. Trots detta dröjde det inte länge innan han åter framträdde i en liknande film, vilket resulterade i att han inte fick vara med på moderaternas valsedlar i valet 1910.  
Han blev dock med lottens hjälp vid samma val invald i kommunfullmäktige på en enda valsedel med sitt eget namn på - en i övrigt blank SD-valsedel. 
Eftersom tillräckligt många röstat på SD i kommunvalet i Borgholm så att det räckte till en plats i kommunfullmäktige, trots att SD inte hade några som kandiderade i vår komm
Erik Arvidsson förnekade länge att det var han själv som hade skrivit sin namn på en tom SD-valsedel och lagt denna i sitt valkuvert och han t o m svor på att han "hatade Sverigedemokraterna". 
Men i det senaste valet kandiderade Pisk-Erik öppet för SD och var en av dom fyra skendemokrater som blev invalda som ledamöter i Borgholms kommunfullmäktige i höstas och verkar vara tongivande i den partigruppen när Oskarssonskan inte är med.


Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar