Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 11 mars 2019

Stackars lille Ilko!

I sin förskräckelse för förlorad prestige har Ilko Corkovic gång på gång dragit till med att han skulle "begå tjänstefel" om han skulle gå med på att låta renovera Åkerboskolan. Det argumentet gick definitivt inte hem hos nordölänningarna. 
Dels för att Åkerboskolan inte är i så dåligt skick som en del vill göra gällande och att en renovering således är fullt möjlig. Och dels för att argumentet är lite för tårdrypande. 
Stackars lille Ilko, ska han hamna inför skranket för tjänstefel och kanske få skaka galler om han ger vika för folkets vilja? 
Ilko borde för övrigt veta att dessvärre kan inte politiker dömas för tjänstefel eftersom dom inte är tjänstemän. Därför kan dom komma med hur lögnaktiga "vallöften" som helst utan att straffas, vilket brukar visa sig vart fjärde år.  Hade politiker kunnat dömas för tjänstefel så hade Ilko redan blivit fälld för sin hantering av skolskjutsfrågan, falska vallöften och kostnaderna för socialens nya lokaler i f d "skattehuset".

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar