Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 20 mars 2019

Så blev politikens kollaps i vår kommun den trista verkligheten!

När en konstlad politisk majoritet utan gemensamt politiskt program - skapad endast för maktens skull - drivit en fråga så snett att dom själva måste medge att det blivit fel och dom efter nästan ett år är tillbaka på ruta ett, då får man nog säga att deras politik har kollapsat!  
Det enda kloka dom då kundde göra vore väl någon sorts pudel och be kommunmedborgarna om ursäkt och ta fasta på hur medborgarna skulle vilja ha saken löst.
Men så icke i måndags när dom fördärvade politikens anseende än värre genom att - bara för att visa vilka som bestämmer - driva igenom sin av kommunmedborgarna tydligt underkända linje i den fråga som engagerat hela norra Öland. En maktdemonstration som bara kan leda till ilska hos medborgarna och politikerförakt.  
Ett vedervärdigt agerande från en mycket knapp politisk majoritet som dessvärre besudlar hela kommunpolitiken som helhet. Kommunalrådet Ilko Corkovic - populär bland väldigt många fram till valet - har genom detta sitt målmedvbertna agerande tappat sin stjärnglans och är nu mäkta impopulär bland en allt större del av kommunens befolkning.
HÄR kan ni höra hur han tillsammans med Staffan "Sossedräng" Larsson och "kommnunistan" Sara Kånåhåls för prestigens demonstrerade sin makt mot bättre vetande. Och högtidligen sket i alla vädjanden från kommunmedborgare och övriga kommunpolitiker om Åkerboskolan.

Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

1 kommentar:

  1. Aha, du känner av hur vindarna blåser och rättar dig där efter - tidigare, så sent som under 2018 var ju Ilko C en politiker som du vördnadsfullt såg upp till. Det är nog bäst för ditt rykte att du kräver att få tillbaka födelsedagspresenten du gav till honom på hans 50-årsdag.

    SvaraRadera