Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 2 mars 2019

I kölvattnet efter Oskarssonskan

I kölvattnet efter skandalen men skendemokratiskan (SD) Anne Oskarssons påhittade bosättningar, först i en övergiven husvagn vid Hornsjön, sedan i ett litet kyffe i Borgholm där hyresvärden inte tillåter att man bosätter sig, så har skattemyndigheten börjat titta efter liknande mystifikationer och upptäckt att miljöpartisten Ulf Älgehed som blivit invald i kommunfullmäktige i Mörbylånga egentligen är bosatt i Kolstad i Borgholms kommun.  
Anledningen till att han kunde väljas till kommunfullmäktigeledamot i Mörbylånga är att han en vecka före valet lät skriva sig på en obebyggd skogstomt som han äger i Strandskogen i närheten av Färjestaden.
Idag har Ölandsbladet en helsida om samme Älgeheds bosättning, där det bl a står "Nu är det Skatteverket som har tillsynen över om Elgeheds mantalsskrivning kan anses vara riktig". 
Slog en koll på folkbokföringsregistret på nätet och fann att Ulf Älgehed nu är skriven på sin fastighet på Johan Pers gata 3 i Kolstad, vilket tyder på att Skatteverkets granskning redan är klar och Älgehed tvångsfolkbokförd till sin tidigare adress i Borgholms kommun och därmed tappar sin plats i Mörbylånga kommunfullmäktige.  
Vilket ju kan tyckas orättvist i förhållande mot Oskarssonskan, som ju också hon har bluffat med sin folkbokföring, men som - än så länge (men förhoppningsvis inte så länge till) - får behålla sin plats i Borgholms kommunfullmäktige. För att hon fått särbehandling inför lagen p g a hon har blivit riksdagsledamot och därmed (tills vidare) erhållit någon sorts mycket tvivelaktig immunitet mot folkbokföringslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar