Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 19 april 2011

Förlorad demokrati i Rällaskogsbeslut


Gårdagskvällens kommunfullmäktigemöte i Folkets hus gick i moll och uppgivenhetens tecken. Det började med att Stefan Olof Lundgren - trots att han är ledamot och det skulle vara en del av hans inlägg - förvägrades visa bilder från Rällaskogen. Mycket märkligt att tjänstemän ska få visa bilder men inte ledamöter, och att en ordförande (som inte ens klarar av ställa en vanlig enkel propositionsordning när det ska voteras) ska kunna förvägra en ledamot att komplettera sitt anförande med bilder! För er som i efterhand vill se Stefans bilder är det bara att klicka här!
En majoritet av kommunfullmäktiges politiker, anförda av Lisbeth Lennartsson och Eddie Forsman (som båda varit bjudna på Holiday Clubs anäggning i Åre), beslutade ge klartecken för omfattande ingrepp i Rällaskogen (även inom strandskyddat område), medan en annan grupp bestående av socialdemokrater och miljöpartister, anförda av Ilko Corkovic, ville ha något mindre ingrepp i skogen. Heder åt rällaboende m-ledamoten Björn Engström som vägrade att följa partipiskan trots grundlig utskällning av Eddie Forsman i korridoren! Den ende vänsterpartisten ville att fullmäktige borde bordlägga ärendet och få till stånd en gemensam bussresa till Rällaskogen för att titta på området innan något beslut tas, något som dessvärre inte verkade intressera övriga kommunfullmäktigeledamöter.
Tyvärr var det bara vi i Ölandspartiet som under gårdagskvällen klart kunde stå upp för att hela Rällaskogen borde skyddas från exploatering.
Mina tankar går till alla de Rällabor som under flera års tid kämpat mot exploateringsplanerna i Rällaskogen. Måtte deras möda inte ha varit helt förgäves! Vi får hoppas att exploateringsplanerna kan stoppas i högre instans eller av försynens hand när dom folkvalda inte förstår bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar