Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 6 april 2011

Om aprilskämt och vad som inte är skämt


Nu har det blivit känt, på de nya femhundrakronorsedlarna vill Sveriges Riksbank ha framlidna operasångerskan Birgit Nilssons porträtt.

Nej det var inget aprilskämt det där med mitt konterfej på femhundrakronorssedlar. Sådana sedlar trycktes faktiskt upp för tre år sedan på initiativ av en ung borgholmsbo som fick min tillåtelse till det innan jag sett resultatet. Till all lycka gjorde den nya sedlarna ingen succé i Borgholms butiker. Men de kom att användas som valuta i ett monopolspel. Sedlar av lägre valör pryddes med porträtt av nuvarande EU-parlamentarikern Anna Hedh och elverkschefen Benny Wennberg för att nämna några.

Aprilskämt var däremot - som de flesta säkert förstått - mitt inlägg här på bloggen den 1 april om att politikerarvodena har ersatts med flitpengar a´ sju kronor i timmen. Men det allvarliga är att det är exakt vad de människorna får som - frivilligt eller mot sin vilja - tillbringar sina dagar på det kommunala Ölandslego. Det är för ynkligt att de ska få så lite för sitt arbete. Nån vecka i allla fall borde dom få byta med politikerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar