Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 27 april 2011

Lyckad äggröra i Runsten


Äggröran i Runsten blev precis som tidigare år väldigt lyckad, i år med mer än 7000 besökare som vandrade fram och åter längs vägen mellan kyrkan och Spjuterum och tog del av olika aktiviteter. Vädret var strålande och det var tur, för ett dagsregn hade inneburit en katastrof för Runstensbornas stora satsning.

Dom hade velat gardera sig genom att ansöka hos kommunen om en förlustgaranti på 10.000:-. Kultur- och fritidsnämnden som behandlade saken avslog ansökan om förlustgaranti, vilket jag tycker var riktigt dåligt. Här gör Runstensborna en storsatsning för att locka folk till Öland under lågsäsong och kommunens beslutsfattare tyckte tydligen att runstensborna kunde betala ur egen ficka om väderleken gjorde så att satsningen kom att gå med förlust. Verkligen dålig stil!Därför var det dubbelt bra att påskaftonen bjöd på värme och strålande sol och att allt blev så lyckat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar