Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 19 juni 2012

Allmänpolitisk debatt - ett bra inslag i kommunfulmäktige!


Allmänpolitisk debatt är något alldeles nytt i Borgholms kommunfullmäktige och hade premiär i går kväll.
Förebilden är förstås hämtad från riksdagen, men den borgholmska varianten var med vissa undantag aningen spänstigare. Den innebar ett mer prestigelöst sätt att debattera i kommunfullmäktige när det ju inte syftade till ett visst beslut i en viss fråga och debatten inte heller behövde hålla sig inom en vistt begränsat ämne.
Initiativtagaren Sune Axelsson bjöd också på en underhållande beskrivning av läget i den kommunala ledningen under en följd av årtionden. Sune har ju länge varit med och god uppsättning humor i bagaget. Vilket kan behövas och lär ha behövts i detta sammanhang.
I övrigt kom den politiska debatten att handla både om framtidsfrågor, glesbygdsfrågor och inflyttningsåtgärder, där värdet av skolan i Gärdslösa poängterades av många. Andra viktiga lockbeten för inflyttning som togs upp var bl a kommunal demokrati, god boendemiljö, positiv småstadsanda och en god äldreomsorg. Och när det gällde småstaden påpekade åtminstone jag värdet av det rika utbudet av butiker och faran i varje form av handelscenter på den s k Triangeln vid väg 136.
Något svar på om de båda partierna m och s som tillsammans kan bilda majoritet och då störta Lisbeth Lennartsson från kommunalrådsstolen är beredda att ta ansvar för kommunens utveckling gick inte att få. De framhåller gärna att centerpartiet är så dåligt i kommunledningen - och det kan man väl hålla med om -  men varför gör det inget åt saken när de faktiskt kan???! Frågan hänger kvar!
Vill Du höra den allmänpolitiska debatten i efterhand så kan Du klicka först här och sedan skrålla ner och klicka på ärende nr 16 Allmänpolitisk debatt i rutan nere till vänster i bilden som kommer upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar