Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 20 juni 2012

Om att flytta kommunförvaltningen och frigöra stadshuset för något mer inkomstbringande


En av stadens mest driftiga personer har ett förslag som jag tycker tål att fundera på. Även om vederbörande inte offenligt har gått ut med det.
Personen ifråga har tänkt till och kommit fram till att politiker och kommunala tjänstemän behöver sitta i stans bästa läge vid torget.
Stadshuset - som från början är ett tingshus där det även fanns polisstation i ena gaveln - skulle kunna användas på ett mer inkomstbringande sätt än idag. Det skulle kunna upplåtas till en penningstark hotellkedja som kunde ha en restaurang med terassservering. Detta skulle ge kommunen ett större antal miljoner och dessutom ge ändå mer dragningskraft för torget som blir ett extra plus för Borgholm som turistmagnet under längre säsong.
Kommunförvaltningen kunde istället flytta in i de baracker vid Mejeriviken som Slottsskolan nu ska lämna när den nyrenoverade skolan är inflyttningsklar.
Kommunen borde därför omgående förhandla med ägarna till dessa baracker om ett bra pris när dom nu kan slippa transportkostnaden för dem härifrån. Här kan kommunen göra ett klipp och samtidigt få en riktigt bra summa pengar för det attraktiva hus vid torget som idag används för något så trivialt som kommunförvaltningen.
Jag behöver väl inte tillägga att det är lite mer klipp i förslagsställaren än jag tror att det är i våra makthavande politiker tillsammans. Förslaget verkar betydligt bättre än att börja spara på välfärden som vissa politiker funderar på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar