Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 6 juni 2012

Dålig reklam för Borgholms kommun. Nu måste något göras!


Nyligen presenterade tidningen Fokus resultatet av en undersökning av vilka kommuner som invånarna tyckte det var bäst att bo i. Borgholms kommun blev förbipasserat av 240 svenska kommuner.
Endast i 49 svenska kommuner tyckte invånarna att det var sämre att bo än i vår kommun. Plats 241 är föga hedrande, men så har också Borgholms kommun letts av ett odugligt kommunalråd i snart tio år!
Mörbylånga hamnade däremot betydligt bättre i rankningen, på 58:e plats!
Läs mer i artikel i Ölandsbladet, om Du klickar här!
Inte är detta bra reklam för Borgholms kommun precis! Sådant kan skrämma folk från att flytta hit! Och avfolkningen av vår kommun riskerar att fortsätter i allt värre takt.
Se till att få bort Lisbeth Lennartsson omgående från kommunalrådsposten, det är nödvändigt för att vända på den här utvecklingen! Det går inte att vänta till nästa val! Borgholms kommun måste styras med förstånd och inte med självgodhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar