Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 8 juni 2018

Dags igen för kommunal polis?

På tal om rättsväsende - eller kanske snarare brist på sådant - så blev en äldre ensamstående man nyligen rånad på 1700 kronor i sin pensionärsbostad intill Strömgården i Borgholm. Enligt ett vittne (granne) sågs två män stiga in mannens bostad för att ett par minuter senare komma ut och hastigt springa därifrån. Vittnet kände igen männen och har sett dem tidigare och vet var dom finns. Vittnet anmälde händelsen till personalen på Strömgården och det hela ledde till polisanmälan. Polisen lade ner ärendet utan att vittnet ens blivit hört. 
Måhända att polisen har brist på personal utanför storstäderna. men anmälda brott ska väl åtminstone utredas! Vad ska vi annars ha poliser till? 
Varje människa i Sveriges avlånga land betalar ju lika mycket skatt till polis- och rättsväsendet oavsett om han eller hon bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö eller i Borgholm, Strömsund eller Korpilombolo. Då borde det ju faktikt finnas fungerande polis överallt.
Eller borde vi kanske införa möjlighet till kommunal polis igen - som det var förr på småkommunernas tid - som komplement till "rikspolisen"? För dom kommuner som vill satsa på den trygghetsservicen. 
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

1 kommentar:

  1. Ok, då förstår de flesta varför polisen lade ner ärendet - ja, man griper ju inte de som påstås ska bli svenskarnas framtida pensionsräddare mm.

    SvaraRadera