Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 19 mars 2020

Åtgärder under veckan. Men är politiker och tjänstemän själva immuna mot att sprida smitta?

Och vad beslutades på kommunledningens lilla morgonsamling i måndags och vid fortsatta liknande morgonstunder under veckan om man får tro informationen på kommunens hemsida? 
Jo i måndags slogs det fast att kommunens anställda ska undvika möten som inte är abslolut nödvändiga och att cheferna får avgöra vad som är nödvändigt. Man ska använda sig av modern teknik när det inte är absolut nödvändigt att ses. 
Sålunda ska den så kallade ”budgetdagen” som var tänkt att fylla tingssalen i Stadshuset en dag i april istället hållas via länk.
Måndagskvällens ganska onödiga kommunfullmäktigemöte var ju redan inställt, men det var efter beslut av kommunfullmäktiges presidium på torsdagseftermiddagen. 
På tisdagen beslutades att öppna förskolan i Borgholm dit föräldrar kunnnat komma och vara med sina barn skulle stängas med omedelbar verkan samma dag. 
Samt att alla inplanerade evenemang vid kommunens bibliotek ställs in.
Dessutom att man skulle börja efterfråga folk som skulle kunna hoppa in som timanställda inom äldreomsorgen och ersätta personal som måste stanna hemma p g a sjukdom eller  smittsympton.
På onsdagen meddelades på kommunens hemsida att Borgholmsmässan som skulle ha hållits sista helgen i maj har ställts in, att säsongsöppnandet av Borgholms slott som skulle ha skett i slutet av denna månad skjuts upp samt att kulturskolan ska börja med viss distansundervisning från och med idag. 
Oklart dock om det var kommunledningen eller andra som tagit dessa beslut. 
Och i morse beslutades att kommunens träffpunkter vid Soldalen, Strömgården och Åkerbohemmet ska vara stängda fr o m måndag samt att anstånd ska lämnas för betalning av tillsynsavgifter till kommunen t o m 1/9.  
När ska man se till att samtliga   kommunala möten och sammanträden som måste hållas - inklusive kommunledningens morgonsamlingar - med den moderna teknikens hjälp hålls på distans?  
Politikerna och tjänstemännen i ledningsgruppen är väl inte immuna mot att bli smittadeoch sprida smittan vidare till andra efter sina möten?
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar