Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 20 mars 2020

Ett telefonsamtal från självaste Ilko. Ett steg i rätt riktning

I måndags kväll ringde det i telefonen och det var självaste herr kommunalrådet kommunstyrelseordförande Ilko Corkovic i egen hög person i andra änden. Vilket inte hänt på väldigt, väldigt länge. Minns inte ens när. Kunde inte låta bli att lite retsamt fråga honom om han saknade mig. Nu när ju kvällens kommunfullmäktigemöte var inställt där han annars hade kunnat få sina fiskar varma. Men det var bara det att ville ringa till alla gruppledarna i kommunfullmäktige och informera om coronaläget. Sade han.
Och började med att ”förklara” att coronasmittan lyckligtvis ännu inte kommit till vår kommun. Det förvånade mig naturligtvis hur Ilko kunde han påstå något sånt när ingen annan vet, eftersom man mer eller mindre slutat att testa dom som vill bli testade.
Men bortsett från det:
Har Ilko månne möjligen äntligen insett att det inte längre är hållbart att med stöd av kommunfullmäktiges allra minsta parti hålla Ölandspartiet helt utanför? Och vill låta även oss vara med på ett hörn och bli lyssnade på? 
Isåfall är det ju på tiden och ett steg i rätt riktning
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar