Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 14 mars 2020

Gott råd till föreningar: - Ställ in eller vänta med årsmöten!


Den här tiden på året brukar vara Årsmötenas tid. Tidningarna brukar vara fulla av annonser om årsmöten för allehanda föreningar och sällskap.  
Bara i dagens nummer av Ölandsbladet hittar vi fem annonser som handlar om årsmöten. Tre föreningar som välkommen till årsmöten - och så två andra föreningar som meddelar att deras utlysta årsmöten är inställda p g a risk för virussmitta / coronaviruset.  
Klokt att ställa in och inte hålla årsmöten nu under rådande förhållanden. Oavsett vad som kan stå i stadgarna. Att rädda människoliv är viktigare än att till punkt och pricka hålla stadgeparagrafer.  
Tror att medlemmarna kommer att ha full förståelse om ett årsmöte senareläggs eller t o m får bli överhoppat om så är lämpligast.  
Så ett gott råd till alla föreningar som ännu inte klarat av årsmötet: 
- Vänta och se tiden an!
Styrelsemöten kan hållas som gruppsamtal i telefon.  
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar