Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 12 mars 2020

Värre än Laura. Corona allt närmare inpå oss - första konstaterade fallen i Kalmar län ...

Värre än Laura är dock Corona som kommer med stormsteg allt närmare inpå oss. I förrgår konstaterades de första två fallen av coronasmittade i Kalmar län, där personerna - var för sig - hade varit på resa i Österrike. Idag kunde fastslås att ytterligare två personer var smittade i länet. Dom hade varit i Italien. Således finns nu fyra konstaterade fall i vårt län, som hittills annars varit förskonat. Med en sådan dubbling var annan dag kan vi ha åtta fall på lördag, sexton fall på måndag, trettiotvå på onsdag och sextiofyra nästa fredag o s v. Om vi inte skärper oss och alla, såväl myndigheter som kommunala beslutsfattare, företagare och alla vi andra vanliga medborgare, gör något!
Medan myndigheterna i Danmark och Norge nu har stängt alla skolor, universitet och förskolor så ligger svenska myndigheter hela tiden legat steget efter. Och på kommunalt håll har vi inte kommit längre än till en uppmaning på kommunens hemsida om att tvätta händerna. 
Annars verkar det gå på i sin vanliga lunk i Stadshuset förutom att vice ordföranden i kommunstyrelsen sitter i självvald karantän hemma i sin bostad efter sin idiotiska och ansvarslösa resa till det smittade Norra Italien.
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar